«Ζάχαρη» για διαβητικούς

στεβια

Η στέβια, που το επιστημονικό της όνομα είναι Stevia rebaudiana Bertoni, αποτελεί ένα βότανο που προέρχεται από τη Βολιβία. Είναι 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη. Είναι κυρίως γνωστή λόγω της έλλειψης θερμίδων, πράγμα που την καθιστά πολύτιμη τόσο στη θεραπεία της παχυσαρκίας όσο και στη θεραπεία μερικών ειδών διαβήτη. Η στέβια έχει την ικανότητα, επίσης, να βοηθά στην υπέρταση και αποτελεί ένα βότανο χωρίς καμία παρενέργεια.

Σύμφωνα με τον Andreas Moritz, συγγραφέα του άρθρου «Διαχρονικά μυστικά της διατροφής και της υγείας» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Natural News, οι θεραπευτικές ιδιότητες της στέβιας μπορούν να θεωρηθούν μια θεραπεία αντικατάστασης. Αντικαθιστούμε τη ζάχαρη των γλυκών και των σνακ με μια γλυκαντική ουσία που περιέχει μηδέν θερμίδες. Είναι επιτρεπτή τόσο σε περιπτώσεις διαβήτη όσο και σε θεραπείες για παχυσαρκία. Επιπλέον, το συγκεκριμένο βότανο μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί η πίεση, το ζάχαρο και πιθανόν και η χοληστερίνη.

Σε όσους, λοιπόν, από εσάς ο γιατρός απαγόρευσε τη λήψη ζάχαρης, μην ανησυχείτε. Χάρη στη στέβια δεν θα χρειαστεί να ξεχάσετε τη γεύση ενός γλυκού. Αρκεί απλώς να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με στέβια και καλή σας όρεξη!


Πηγή:http://www.livestrong.com/article/100220-medicinalpropertiesstevia/#ixzz272avZlCR

Το άρθρο έχει δημοσιευτεί στην εξής ιστοσελίδα:

http://stergiog.blogspot.com/2014/01/blog-post_21.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s