ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Θεοδώρα-Μαρία Φώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στη μετάφραση από ελληνικά σε αγγλικά κι αντιστρόφως. Αφού αποφοίτησε από τη σχολή μετάφρασης, έκανε την ειδίκευσή της στον υποτιτλισμό και στη συνέχεια, σπούδασε επιμέλεια και διόρθωση ελληνικού κειμένου.

Αρχικά, εργάστηκε ως καθηγήτρια αγγλικών σε φροντιστήριο και μετά, δούλεψε ως υποτιτλίστρια σε μια μεταφραστική εταιρία. Έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα των μεταφράσεων (ελληνικά-αγγλικά), ενώ έχει ασχοληθεί επίσης με επιμέλεια κειμένων και κειμενογραφία κυρίως για ιστοσελίδες και καμπάνιες μάρκετινγκ.

Είναι λάτρης των ξένων γλωσσών και γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια ψυχολογίας και παιδαγωγικών που αποτελούν ένα σημαντικό τομέα ενδιαφέροντός της. Στον ελεύθερο χρόνο της επιδίδεται στη δημοσίευση άρθρων της στον ηλεκτρονικό τύπο και στη συγγραφή λογοτεχνικών βιβλίων. Έχει κερδίσει το δεύτερο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος της MindPower με τίτλο Η ζωή σε μια μέρα.

Τα παιδικά βιβλία που έχει εκδώσει είναι Το μυστικό της Κατερίνας και Η Κρυσταλλοχώρα (εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη).

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s